Praag top 10 - de allerbeste tips voor een geslaagd stedentrip naar Praag

Praag top 10 / handige tips / hop-on hop-off bus

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

Praagse Burcht

Karelsbrug

Oude Stadsplein

Josefov

Malá Strana

Wenceslasplein

stadstours

bezienswaardigheden

musea

uitgaan

 
TIP: excursies vanuit Praag
 
TIP: Praag voordeelkaarten
 
TIP: ontdek Praag op de fiets
 
meer handige Praag tips

PRAAG HOP ON HOP OFF BUS

De leukste en gemakkelijkste manier om Praag te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Praag maakt.

De bus
In Praag wordt gereden met dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er tijdens alle jaargetijden er rekening mee moet houden dat er een regenbui kan vallen. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.
In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Praag en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels en Duits. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Binnen Praag worden twee verschillende routes gereden. De blauwe route brengt je langs of door Mala Strana, Kampa Island en het Oude Stadsplein. De rode route brengt je onder andere langs de Praagse Burcht en het Strahov Klooster.

Je kunt je kaarten voor de Praag hop-on-hop-off-bus hier met korting reserveren


 

Praag bezienswaardigheden Praag voor beginners Praag reisinfo Praag informatie bijzondere plaatsen in Praag Praag tips