Praag top 10 - de allerbeste tips voor een geslaagd stedentrip naar Praag

Praag top 10 / handige tips / excursies vanuit Praag

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

Praagse Burcht

Karelsbrug

Oude Stadsplein

Josefov

Malá Strana

Wenceslasplein

stadstours

bezienswaardigheden

musea

uitgaan

 
TIP: excursies vanuit Praag
 
TIP: Praag voordeelkaarten
 
TIP: ontdek Praag op de fiets
 
meer handige Praag tips

EXCURSIES VANUIT PRAAG

Als je in Praag bent dan kun je allerlei interessante excursies boeken naar bijzondere plekjes en mooie plaatsen die buiten Praag te vinden zijn. Tijdens je vakantie in Praag kun je gemakkelijk dit soort excursies maken omdat je behalve het boeken en betalen er eigenlijk niet over na hoeft te denken. Je start je excursie op de afgesproken plek en daar kom je later die dag ook weer terug. Bij sommige excursies wordt je opgehaald bij je hotel in Praag en daar ook weer afgezet. Naast het vervoer zijn vaak ook zaken als lunch en entree inbegrepen. Kijk hiervoor naar de voorwaarden bij de excursie die je wilt gaan maken. Vooraf reserveren is in veel gevallen aan te raden en soms zelfs een must. Zeker voor de populairste uitstapjes geldt vaak dat er beperkt plek is en dat de vraag op drukkere dagen groter is dan het aanbod.

Op deze pagina hebben we een selectie geplaatst van uitstapjes die volgens ons de moeite waard zijn om vanuit Praag te doen.

Český Krumlov & České Budějovice
Twee prachtige andere steden in Tsjechië zijn Český Krumlov en České Budějovice. Onze persoonlijke favoriet is Český Krumlov. Deze prachtige middeleeuwse stad ademt een en al romantiek uit. De ligging aan Vltava zorgt voor een extra dimensie. In de zomer is het druk met rafters op deze rivier. Het kasteel is het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de stad.
České Budějovice is de thuisbasis van Budvar bier. Dit is het bier waar de Amerikaanse variant Budweiser op gebaseerd is. De stad kent een enorm marktplein (Námesti Premsyla Otakar II) en mooie bezienswaardigheden zoals de Zwarte Toren en de St. Nicolaaskathedraal. Als je van vlees houdt dan is een bezoek aan de Vleeshal een absolute must.

Boek een dagexcursie naar Český Krumlov & České Budějovice

Het marktplein van Ceske Budejovice

Terezin concentratiekamp
De tweede Wereldoorlog heeft ook in Tsjechië (toen heette het land nog Tsjecho-Slowakije) diepe wonden achtergelaten. Dat is onder andere goed te zien in het Terezin concentratiekamp waar meer dan 150.000 mensen gevangen hebben gezeten en waar ruim 35.000 joden gestorven zijn. Het is geen gezellige, maar wel een boeiende excursie die ongetwijfeld een diepe indruk achter zal laten. Je vertrekt aan het begin van de middag en komt tegen de avond terug in Praag. De totale excursie duurt ongeveer vijf uur.

Bekijk de details van de Terezin excursie en reserveer direct online

Kútna Hora
Het historische centrum van de stad Kútna Hora staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hierdoor is de stad een populaire bestemming voor een dagtrip vanuit Praag. Het interieur van de St. Barbara kathedraal behoort tot de beste voorbeelden van de laatgotische architectuur in de Bohemen. Vijf dagen per week kun je met de bus een middagtrip maken naar Kútna Hora.

Bekijk de details van de Kútna Hora excursie en reserveer direct online

Kutna Hora en de laatgotische kathedraal

 

Praag bezienswaardigheden Praag voor beginners Praag reisinfo Praag informatie bijzondere plaatsen in Praag Praag tips