HOP-ON HOP-OFF BUS IN PRAAG

De leukste en gemakkelijkste manier om Praag te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Praag maakt.

De bus

n Praag wordt gereden met dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er tijdens alle jaargetijden er rekening mee moet houden dat er een regenbui kan vallen. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.
In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Praag en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels en Duits. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Binnen Praag worden twee verschillende routes gereden. De blauwe route brengt je langs of door Mala Strana, Kampa Island en het Oude Stadsplein. De rode route brengt je onder andere langs de Praagse Burcht en het Strahov Klooster.

Je kunt je kaarten voor de Praag hop-on-hop-off-bus vooraf via internet reserveren. Dat maakt het een stuk eenvoudiger als je in Praag gearriveerd bent en direct gebruik wilt gaan maken van deze hop-on-hop-off bussen.

MEER INFO OVER DE HOP-ON-HOP-OFF BUS VAN PRAAG
en reserveer direct via internet