PRAAG TIP 10: UITGAAN IN PRAAG

In Praag kun je prima uitgaan. Of het nou gezellig in een bar is, lekker eten in een restaurant of het bezoeken van een club, Praag heeft het allemaal. Zo zijn er een aantal goede discotheken en clubs waar je tot in de kleine uurtjes kunt feesten. Ook zijn er een aantal goede restaurants waar je heerlijk kunt eten. Een ander fenomeen zijn de biertuinen en een brede variatie aan cafés.

Op deze pagina laten we aantal van deze clubs, restaurants, biertuinen en cafés de revue passeren. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven, maar zo heb je toch een beeld van alles wat er in de Tsjechische hoofdstad te beleven is.

Restaurants

Het aanbod aan restaurants in Praag is uitstekend. Wat de betreft de prijs kun je deze indelen in drie categorieën. Zo zijn er goedkope restaurants, restaurants die wat duurder zijn maar nog altijd vriendelijk geprijsd en ook de duurdere luxerestaurants zijn hier goed vertegenwoordigd.
Net als in andere grote steden kom je ook in Praag een uitgebreid aanbod aan verschillende eetculturen tegen. Dat gaat van lokaal tot Aziatisch en alles wat daartussen zit.
Hieronder een aantal restaurants gebaseerd op beoordelingen van bezoekers en op prijs.

Wine O’Clock Shop Prague
Dit restaurant biedt een menu van Mediterrane, Italiaans en Europese gerechten, vergezeld met een goed glas wijn. De prijzen zijn nog goed te doen en bezoekers zijn zeer te spreken over de kwaliteit van zowel het eten, de wijn en de ambiance.

Namaste India Indian Restaurant
De liefhebbers van lekkere currygerechten en gerechten uit de tandoor moeten zeer een bezoek brengen aan dit restaurant. Het menu bestaat uit de Indiase rijkelijk gekruide keuken. Hier kun je genieten van de beste curries en andere typisch Indiase gerechten vergezeld met lekkere papadums en een mangolassie. De prijs is bovendien zeer netjes en zeker net duur. Bezoekers zijn zeer te spreken over kwaliteit van dit restaurant waar je voor weinig geld goed kunt eten.

Portfolio restaurant
Een luxerestaurant dat zeker een vermelding verdient is Portfolio. Hier geniet je van culinaire topgerechten geserveerd door een uitstekende bediening en met bovendien zeer complementaire wijnen voor elk gerecht dat hier wordt geserveerd. De prijzen liggen hier wel aan de hoge kant.

uitgaan

Biertuinen

Tsjechië heeft een heuse biercultuur. Zo is Tsjechië het land waar het meest gedronken type bier van wereld zijn wieg heeft staan. De stad Pilsen is de naamgever van het wereldberoemde pilsener. Een goede plek om bier te drinken in een gezellige omgeving zijn de biertuinen die er ook in groten getale aanwezig zijn. Het zijn er zoveel dat het onmogelijk is om ze hier allemaal te noemen, maar we zullen een aantal hoog aangeschreven biertuinen onder de aandacht brengen.

Letná Beer garden
De bekendste biertuin van Praag is Letná Beer garden. Vanaf deze biertuin heb je een prachtig uitzicht op de stad Praag. Je kunt hier genieten van lekkere Tsjechische bieren en tevens voor een schappelijk prijs pizza eten en andere gerechten.

Vyletná Beer Garden
Niet ver van de biertuin Letná ligt Vyletná Beer Garden. Ook hier is het geen straf om van je gerstenat te genieten. Deze biertuin doet een beetje denken aan de ‘Ruin Bars’ uit Boedapest. Je kunt er lekker chillen in een hangmat of pingpongen met je vrienden. Ook is dit de plek om te kijken naar grote internationale sportevenementen die hier op een groot scherm worden geprojecteerd.

Tiskárna na vzduchu
Tot slot nog een wat minder bekende biertuin die toch heel leuk is. In Tiskárna na vzduchu kun je genieten van live muziek en andere culturele activiteiten. Zo worden er ook regelmatig films vertoond en zo nu en dan is er voor foodies een foodfestival.

Cafés

Het aanbod van cafés in Praag is enorm. Leuk is ook dat de thematiek binnen deze cafés enorm kan verschillen. Van een klassieke uitstraling tot Rock & Roll.

Café Imperial
Eén van de oudste cafés van Praag is Café Imperial. Dit café opende zijn deuren in 1914 en heeft een prachtige klassieke uitstraling. Van dit type cafés zijn er wel meer te vinden in Praag. Er wordt goede koffie gereserveerd en je kunt er genieten van een uitstekend ontbijt.

Rockcafé Praag
Een heel ander genre café is het Rockcafé van Praag. Dit bestaat al zeker sinds de jaren negentig van de vorige eeuw. Zelf ben ik hier in mijn jonge jaren regelmatig geweest. Het café is geen typisch café, maar vooral een wat donkere plek met een dansvloer en de betere pittige muziek die uit de boxen schalt. In dit café pak je niet snel een lekker bakje koffie, maar en biertje uit de fles.

Natuurlijk zijn er nog veel meer cafés in Praag en is het onmogelijk om hier alles aan bod te laten komen. Tussen de hier bovengenoemde cafés zitten nog tal van andere cafés die wellicht aansluiten op jouw wensen. Zoek dus ook goed op internet wat je leuk vindt en welk café jou daarin bedient.

uitgaan in Praag

Discotheken en clubs

Ook het nachtleven in Praag bruist. Er zijn tal van clubs en discotheken waar je je even helemaal kunt laten gaan. In dit overzicht een aantal van de bekendere discotheken.

Karlovy Láznê
Als je aan groot denkt, dan denk je aan deze club. Maar liefst zeven verdiepingen van uitgaansplezier zijn er hier ondergebracht. Het is daarmee de grootse discotheek van centraal Europa. Het leuke aan deze discotheek is dat elke verdieping zijn eigen genre heeft wat betreft muziek waardoor de kans groot is dat er een verdieping is waar je je uitstekend zult vermaken.

Club Roxy
Club Roxy staat bekend als de beste club van de stad. Hier komen dan ook regelmatig grote namen uit de dansindustrie plaatjes draaien. Mocht je verzekerd willen zijn van een avond uit je bol gaan op de beats van een goede DJ, dan zit je hier zeker goed.

Duplex
Het leuke van deze club is dat je er niet alleen prima kunt dansen, maar dat er ook maaltijden worden geserveerd die ook nog eens een goede kwaliteit hebben. Hier treden veel bekende Tsjechische DJ’s en bands op.